Ingyenes e-könyvtár

A filozófiatörténet története - Lucien Braun

mindenki Lucien Braun Könyv, amelyet elolvashat és letölthet tőlünk

ÁR: INGYENES
FORMÁTUM: PDF EPUB MOBI DOC
DÁTUM: 2001
MÉRET: 11,75
ISBN: 9789633464496
NYELV: MAGYAR
SZERZŐ: Lucien Braun

Leírás:

A filozófiatörténet története leírása "Formálisan tekintve - a filozófiatörténet másodlagos diskurzus, amely sokrétű, ám specifikus módon bizonyos elsődleges diskurzusok visszhangja. E visszhang mint sajátos műfaj sem nem puszta összefoglalása, sem nem egyszerű ismétlése, sem nem parafrázisa bizonyos gondolatoknak, hanem új diskurzus, amelyben más természetű, korábbi diskurzusok megszüntetve megőrződnek." Így foglalja össze nagyszabású és a maga nemében egyedülálló témáját, a filozófiatörténet történetét - s egyben magyarázatot ad szükségességére - a francia származású német szerző, akinek ez az első műve magyarul.

...got. Különleges tehetsége van a bonyolult problémák feloldásához ... Filozófiatörténet I. - Az ókori filozófia története ... .
Time Out

Az egész (nyugati ... A nyugati filozófia története (a politikai és társadalmi körülményekkel összefüggésben, a legkorábbi időktől napjainkig) Bertrand Russell Göncöl Kiadó, 1997 Kötés: műbőr , 720 oldal Minőség: jó állapotú antikvár könyv Leírás: megkímélt, szép állapotban Kategória: Filozófiatörténet A teljesség igénye nélkül néhány jelentős nevet felsorolunk.(ismételten azt gondoljuk, hogy nem kívánjuk e tudósok érdemeit a ... PDF URL: http://mmi.elte.hu/szabadbolcseszet ... ... .(ismételten azt gondoljuk, hogy nem kívánjuk e tudósok érdemeit a bölcsész kar dicsőségére felsorolni, ez az 1949-ben megalakult Természettudományi Kar történetének része, de 1949-ig mégis karunk része volt e terület is, enélkül csonka lenne karunk ... A FILOZÓFIA TÖRTÉNETE Els ... A közép-és újkori filozófiatörténet publikálásának dátuma 1935, de ettől még kérdéses marad a görög anyag születésének összes körülménye. Schneller István véleményét az életmű egészére kiterjesztve kiinduló tételnek számít a következő állítás: Az idő története páratlanul izgalmas és informatív útikalauz, amely több tudományágat felsorakoztató, számos kultúrát érintő kutatás eredménye, felöleli az idő minden aspektusát Földünkön, a legkorábbi civilizációktól a harmadik évezred kezdetéig. ... minden bizonnyal a filozófiatörténet egyik legkülönösebb ... Van története az univerzumnak, a természetnek, az emberi társadalomnak, a kultúrának. Mindannak, ami a tér-idő kozmikus színpadán a keletkezés-elmúlás törvényének alá van vetve. Hamvas Béla történetei azonban aligha sorolhatók a történetírás színpadi eseményei közé....